Најновије вести

Вучић: Садржајан разговор са Хилом, поновио сам позицију Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону, посебно после последње рунде дијалога Београда и Приштине, одржане прошле недеље у Бриселу, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

 

 

Председник Вучић је појаснио амбасадору Хилу ставове Србије које заступа у дијалогу са Приштином, учествујући у њему одговорно и конструктивно. Рекао је да Србија озбиљно приступа проналажењу решења за актуелну кризу изазвану једностраним потезима Приштине.

Председник Вучић је амбасадору Хилу пренео да Срби који живе на КиМ безусловно траже формирање Заједнице српских општина, наводи се у саопштењу.

Указујући на тензије које постоје на КиМ, Вучић је рекао да је важно да се Приштина придржава договора да косовске специјалне снаге могу да пређу на север само уз сагласност НАТО-а и градоначелника четири општине у којима живе Срби.

Председник Вучић и амбасадор Хил разговарали су и о билатералној сарадњи Србије и САД, закључује се у саопштењу.

Вучић је на Инстаграм налогу “будуцностсрбијеав” навео да је имао конкретан и садржајан разговор са амбасадором Хилом о ситуацији након последње рунде разговора у Бриселу.

“Поновио сам доследну позицију Србије која наставља да улаже све напоре у циљу налажења компромисног решења ради одржања мира и стабилности”, навео је председник Вучић.

Подели на: