Најновије вести

Вучић сазвао хитну седницу Савета за безбедност

Председник Србије Алесандар Вучић заказао је за уторак у 10 сати хитну Седницу савета за националну безбедност.

 

 

Главна тема седнице биће дешавања на Косову и Метохији, сазнају “Новости”.

Како се наводи, на столу ће бити анализа последњих напада на Србе у нашој јужној покрајини, као и последња одлука о скидању таблица са српских аутомобила којом је власт Аљбина Куртија довела Косово и Метохију на руб нових сукоба.

Такође, требало би да буде речи и оопструкцији Приштине да се примени Бриселски и споразум из 2011. године, односно спровођење ових аката само у делу који одговара Албанцима. Према незваничним информацијама, очекује се и да ће се разматрати повлачење Београда и свих досадашњих договора, јер приштинска страна практично није испунила ниједну одредбу нити обавезу.

Избори “Новости” да су на сутрашњу седницу позвани и начелник генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић као и шефови свих специјалних јединица наших оружаних снага.

Подсећања ради, јединице РОСУ под наоружањем и са блиндираним возилима дошли су на административне прелазе Јариње и Брњак.

Игор Симић из Српске листе изјавио је за ТВ Прва да су Срби са Косова и Метохије бесни због потеза Приштине да на административне прелазе Јариње и Брњак пошаље јединице РОСУ.

У међувремену, објављен је документ који је изазвао тензије у јужној покрајини.

Како преносе медији, у документу који је потписао министар унутрашњих послова привремених институција у Приштини Џељај Свечља, а на основу кога су специјалне јединице РОСУ распоређене на административним прелазима како би одузимале регистарске таблице са српским ознакама, пише да су у обавези сви са српским ознакама да их замене пробним косовским таблицама.

Подели на: