Најновије вести

Вучић се састао са Гренелом у Минхену

Председник Србије Александар Вучић састао се, одмах по доласку у Минхен, са специјалним изаслаником председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом.

 

Председник Србије је пред сам почетак састанка кратко рекао новинарима да очекује добар разговор са америчким дипломатом, а очекује се да ће разговарати пре свега о Косову, односно о обезбеђивању услова за наставак дијалога.

Информацију о састанку председник је поделио и путем Инстаграм профила БудућностСрбијеАВ.

Састанку је присуствовао и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Вучић је са Гренелом разговарао уочи сутрашње 56. Минхенске безбедносне конференције.

Гренел је последњих дана у више наврата поручио Приштини да укине таксе и то без увођења реципрочних мера према Београду.

Сусрет са Гренелом је, иначе, само први у низу договорених и могућих састанака српског председника сутра у Минхену, где ће се окупити европска, али и “прекоатлантска” политичка елита.

Присуство званичника из кључних светских центара моћи и одлучивања чине овогодишњи минхенски форум за Србију неком врстом “check point-a” пре свега у процесу решавања односа Београда и Приштине, као и питања судбине, односно капацитета Европске уније и процеса њеног проширења.

Тема овогодишње Минхенске безбедносне конференције је може ли Запад и даље да понуди одговоре на актуелне кризе у свету и будуће изазове.

Подели на: