Најновије вести

Вучић се састао с Лајчаком на маргинама ГС УН-а

Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, на маргинама отварања Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

 

 

Користан разговор са Мирославом Лајчаком на маргинама 77. Генералне скупштине УН и добра прилика да још једном истакнемо залагање Србије у циљу очувања мира и стабилности целог региона”, навео је Вучић на Инстаграм налогу “будуцностсрбијеав”.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, објавио је да је са председником Србије Александром Вучићем, на маргинама Генералне скупштине УН, разговарао о даљим корацима ка нормализацији односа Београда и Приштине.

Лајчак је истакао да је са Вучићем разговарао у Њујорку, након састанка премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем у Приштини прошле недеље.

“На маргинама Генералне скупштине УН разговарали смо о путу ка напретку у нормализацији односа Косовом”, навео је Лајчак на Твитеру.

Састанак са конгресменом Сволвелом
Председник Александар Вучић састао се у Њујорку са Ериком Сволвелом, конгресменом у Представничком дому и чланом Одбора за обавештајне послове и Одбора за правосуђе Конгреса Сједињених Америчких Држава.

“Одличан и садржајан разговор са Ериком Сволвелом, са којим сам разменио мишљења о бројним темама од обостраног интереса”, навео је Вучић на Инстаграм налогу “будуцностсрбијеав”.

Председник Вучић је додао да је захвалио конгресмену на спремности да у наредном периоду још снажније подржи успостављање стратешког дијалога између Србије и САД, поготово у контексту његових конгресних активности.

“Посебно сам поздравио његову иницијативу да се Самит држава чланица Отвореног Балкана организује у САД у циљу повећања трговинских интеграција и продубљивања пословних веза”, навео је Вучић.

Подели на: