Најновије вести

Вучић се састао са директором британског МСП

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас генералног директора за политичка питања у Министарству за спољне послове и послове Комонвелта Уједињеног Краљевства Ричарда Мура, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

 

Председник Вучић је рекао да је за Србију важно јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, посебно у новим околностима, које настају након изласка те земље из Европске уније. Он је, такође, изразио интерес за јачање економске сарадње двеју земаља.

Председник Вучић је захвалио на континуираној подршци Уједињеног Краљевства евроинтеграцијама Србије, али и нагласио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, јер је процес европских интеграција Западног Балкана од суштинског значаја за мир и стабилност у региону.

Он је британском званичнику пренео утиске са састанка у Паризу и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине и, с тим у вези, истакао да је веома важно што је и Велика Британија тражила од приштинских власти да укину таксе.

Вучић је политичког директора Форин Офиса Мура упознао са иницијативом за примену четири слободе – кретања људи, робе, услуга и капитала – на Западном Балкану, покренутој са премијерима Албаније и Северне Македоније.

Политички директор Ричард Мур је рекао да поздравља напоре за стабилизицију односа у региону. Он је нагласио да Форин Офис подстиче јачање политичког дијалога између Србије и Уједињеног Краљевства и најавио радне посете, које би допринеле јачању сарадње двеју земаља у различитим областима од заједничког интереса, укључујући и одбрану.

Подели на: