Најновије вести

Вучић се састао са председником парламента Ирака, захвалио на доследној позицији везаној за КиМ

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас задовољство сусретом са председником ирачког парламента Мухамедом Ел Халбусијем, са којим је разговарао о даљем унапређењу билатералне сарадње Србије и Ирака, као и о актуелној ситуацији на Западном Балкану и Блиском истоку, неопходности дијалога у контексту решавања свих отворених питања.

 

 

Председник је, на инстаграм налогу “будућностсрбијеав”, навео да је захвалио Ираку на доследној позицији везаној за Косово и Метохију.

“Захвалио сам пријатељској Републици Ирак на доследној и принципијелној позицији о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова и изразио опредељење да, и у наредном периоду, наставимо да развијамо свестрану и узајамно корисну сарадњу, како на билатералном, тако и на мултилатералном плану”, написао је Вучић.

Председник Србије навео је да се радује што је имао прилику да пожели добродошлицу председнику Парламента Републике Ирак Мухамеду Ел Халбусију.

Саговорници су, такође, разговарали о унапређењу економске сарадње, као и могућностима за партнерства у различитим областима, попут пољопривреде и наменске индустрије, а гост из Ирака је упутио позив српским компанијама да узму учешће у изградњи ирачке инфраструктуре, за коју земља издваја значајна средства.

Председник ирачког Парламента Ел Халбуси је председнику Вучићу пренео поздраве председника Рашида. Узвративши поздраве, председник Вучић је упутио позив председнику Рашиду да посети Србију.

Двојица саговорника су разговарали и о актуелним глобалним питањима.

Подели на: