уторак, 21. фебруара 2023. | 00:42
Најновије вести

Вучић се вечерас обраћа јавности

Председник Србије Александар Вучић обратиће се јавности у 18 часова поводом разговора о формирању нове Владе Републике Србије, наставка дијалога између Београда и Приштине и планова за сузбијање епидемије коронавируса.

 

Конференцији ће присуствовати министар финансија Владе Републике Србије Синиша Мали и министар здравља Златибор Лончар, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Да подсетимо, према резултатима избора одржаним 21. јуна и 1. јула 2020. године у парламент је ушло седам изборних листа. Излазност на изборима била је 48,93 одсто.

Јуче је објављено да ће се председник Србије и косовски премијер Авдулах Хоти састати у недељу у Бриселу.

Састанак Вучића и Хотија одржава се у оквиру најновије рунде дијалога Београда и Приштине и након отказаног састанка који је 27. јуна требало да се одржи у Белој кући уз посредство специјалног изасланика председника САД Ричарда Гренела.

За то време, Србија и даље бележи велики број новозаражених коронавирусом. Јуче је потврђено присуство коронавируса код још 289 особа, а преминуло је шест пацијената. Ванредна ситуација проглашена је у 16 општина и градова.

Подели на: