уторак, 17. маја 2022. | 09:54
Најновије вести

Вучић Скоту: Приштина је укинула дијалог

 

Ако Приштина повуче таксе, Србија је спремна да разговара, рекао је председник Александар Вучић америчком амбасадору. Кајл Скот истиче да је заједнички интерес и Србије и Приштине, али и међународне заједнице, да се постигне компромис.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора САД у Србији Кајла Скота, са којим је разговарао о будућности дијалога Београда и Приштине и ситуацији у региону, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Председник Вучић је истакао да је, неиспуњавањем јединог услова из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО, усвајањем платформе о преговорима, формирањем војске Косова и увођењем такси на робу из Србије, Приштина укинула дијалог.

Нагласио је да је међународна заједница раније требало да се бави проблемима који су довели до застоја у дијалогу, нарочито покушајима укидања такси на српску робу.

“Нисам оптимиста, али ако Приштина повуче таксе, Србија је спремна да разговара”, навео је председник Вучић.

Амбасадор Скот је нагласио да САД подржавају повратак дијалогу и истакао да је неопходно наћи начин за наставак разговора, јер је заједнички интерес и Србије и Приштине, али и међународне заједнице, да се постигне компромис.

Подели на: