четвртак, 08. јуна 2023. | 21:31
Најновије вести

Вучић: Скупа у Паризу највероватније неће бити

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да са 99 одсто сигурности може да каже да састанка у Паризу неће бити.

 

“Мислим да Албанци нису спремни да разговарају ни о чему важном, да су на посебан начин желели да пошаљу поруку Немцима и Французима да нису Европљани ти који треба да решавају косовски проблем”, рекао је Александар Вучић.

Поводом вести о томе да су тестови за малу матуре процурели и протеста поједине деце због тога, председник Вучић каже да је неко у надлежним органима морао да води рачуна о свему, али да не треба срушти одговорност на једну особу.

“Знате, они који су прихватали те тестове, они су их даље ширили. Није ту један човек, ту је стотину њих који су то ширили. То је неодгворно према сопственом детету. Не бринем ја о протестима деце, она то воле да раде, само да не иду у школу”, рекао је Вучић.

Највише га је, каже, забринуло што постоје политичари, део академске јавности који се залажу да се укине пријемни испит, што је, како објашњава, стресна ситуација за породице и за одговорну децу.

Рекао је да се Србија понашала конструктивно, озбиљно и да жели дијалог и конструктивно решење, али не жели да улази у разговоре у којима мора рећи унапред да ће потписати независност, а да о таксама не може да се прича.

Он је рекао да су то све ствари које показују да Приштина не жели дијалог и да жели да свим у потпуности управљају САД и нико више.

То, према његовим речима, није реално, а Немци и Французи су поруку добро разумели.

“Мислим да је њихова одлука да састанка неће бити”, додао је Вучић указујући да су шансе мање од један одсто да Албанци прихвате да се разговара о таксама и да састанка ипак буде.

“Париза ће бити само уколико Албанци буду рекли да ће се понашати озбиљно, а тога неће бити, нагласио је председник.

Он је рекао да ће француски председник Емануел Макрон за мање од месец дана доћи у Београд и да ћемо га “дочекати како треба”.

Подели на: