Најновије вести

Вучић спортистима са Косова и Метохије: Београд је ваш главни град

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас младим спортистима са Косова и Метохије, које је примио у Председништву Србије, да је Београд био и да ће увек остати њихов главни град и пожелео им да буду поносни грађани Србије и да се свим срцем боре за своју отаџбину. Са КиМ је дошло око 50 дечака и девојчица, којима је председник поделио лопте и спортске реквизите.

 

Деца са КиМ дошла су из Лешка, Косовске Митровице, Зубиног Потока и других места, а председника су дочекала аплаузом.
“Желим вам да чувате своје светиње и да будете своји на своме. И најважније, да будете васпитавани у вашим школама и породицама као поносни грађани Србије, да знате где вам је отаџбина и где је њен главни град и да се свим срцем борите за своју земљу Србију и да будете добри, вредни и марљиви”, рекао им је Вучић.
Истакао је да Београд треба да буде град свих Срба, ма где да живе.
“Београд данас мора да буде јачи и лепши и бољи, да увек буде привлачнији за све Србе, ма где да живе. Београд је у вашој земљи и у Београду сте домаћи”, рекао је Вучић и поручио им да треба да науче што више о Београду и да и другу децу упознају са главним градом Србије.

Вучић каже да ниједна људска активност не открива истинску природу човека као што то чини спорт, јер нас увек враћа најбољим и најважнијим вредностима.
“У спорту научите и да губите и побеђујете и да и једно и друго достојанствено прихватите, а противнике не унизите. Спорт вас научи да се борите”, рекао је Вучић.
Председник је захвалио спортистима и њиховим наставницима, Граду Београду и свима који су учествовали у програму, истичући да је посебно срећан што су спортисти са КиМ обишли стадионе Црвене звезде и Партизана, али и Храм Светог Саве.

“Сви су готово једногласно рекли да им је било најлепше у Храму Светог Саве”, рекао је Вучић и истакао да ће они бити позвани и у октобру на отварање и освећење Храма, те да ће тада бити позван и председник Русије Владимир Путин, којег ће моћи да поздраве, да му се обрате и да у једној речи кажу шта их тишти на КиМ.
Вучић је сарадницима рекао да покажу гостима Председништва и његов кабинет, да виде, како каже, где ће сутра бити место и некоме од њих.

“За то да се борите, да можете да говорите јер ово је ваша кућа, ово је место за сваког Србина са КиМ, добродошли сте увек”, поручио је Вучић.
Председник је четрнаестогодишњем тенисеру Филипу Павићу из Новог Брда, који је освојио 25 турнира, уручио рекет и лоптицу и поручио му да настави да побеђује, док је он, у име свих спортиста са КиМ, председнику уручио мајицу са потписима свих њих.
Председник Александар Вучић примио је данас у Председништву Србије младе спортисте са Косова и Метохије.
Пре пријема код Вучића, генерални секретар председника Никола Селаковић провео је госте кроз зграду Председништва.

Подели на: