Најновије вести

Вучић: Србија ће остати на црвеним линијама

Председник Србије Александар Вучић одговарао је на питања новинара након обиласка штандова на Међународном сајму туризма.

 

На прво питање да ли се очекује потписивање европског предлога и да се из ЕУ очекује нека врста прихватања, Вучић је рекао:

“Србија ће остати на црвеним линијама као што је поновила више пута. Све што сам рекао у народној скупштини, ја разумем вашу бригу, много је тешких ноћи пред нама. Али Србија ће се држати онога што је речено у Народној скупштини ма шта да буде”, рекао је Вучић.

“Лично сам радио то у разговору и са КФОРОМ и са Лајчаком. У писаној форми од Српске листе до Канцеларије за КиМ смо то слали”, рекао је Вучић на питање да ли се обраћао званичницима ЕУ на изградњу полицијских база на серверу Косова и Метохије.

Вучић: “Још 100 хиљада ваучера” 

На питања о Украјини, Вучић је рекао:

“Седео сам поред украјинског премијера, то је нама пријатељска земља, немамо ништа против Украјине, напротив, солидаришемо се са народом Украјине. Разговарао сам са Кулебом у Њујорку, са амбасадором, обишао украјинске избелглице у Врању, послао помоћ, не видим шта је проблем у понашању Србије осим тога што ми не показујемо непријатељство према Руској федерацији, Србија се залаже за мир тако је било и тако ће увек да буде.”

Подели на: