Најновије вести

Вучић: Србија ће умети да сачува мир на Косову и Метохији

Србија жели да сачува своју децу, да иде ка Европи и да сарађује са свима, рекао је председник Србије Александар Вучић. Председник је најавио да ће ускоро бити одржан састанак са представницима свих фабрика наменске индустрије, којима ће помоћи, укључујући и “Крушик”.

 

Председник Србије Александар Вучић истакао је да ће Србија умети да сачува мир на КиМ, и додао да, када сте у нечему суперниорнији, не треба ишитрено реаговати.

Вучић о изборима у Хрватској: Не мешам се, али не верујем у прогнозе
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом председничких избора у Хрватској, да не жели да коментарише унутрашње ствари других земаља, да ће Србија свакако наставити да гради добре односе са том државом, али и да не верује у званичне прогнозе.

“Не мешам се никада у унутрашње ствари других земаља, нисам тако уверен у званичне прогнозе”, рекао је Вучић на Дивчиарама.

Напоменуо је да су његови закључци мало другацији после јавног сучељавања кандидата, јер, како каже, чини му се да политику боље познаје од људи који се тиме не баве.

“Ми ћемо да градимо добре односе, нека буде да се они боље разумеју од мене. Никада и ни од кога нећемо трпети понижења, ни према српском народу ни према српској држави”, закључио је Вучић.

Вучић је на тај начин одговорио на питање како гледа на то што се Србија залаже за мир у региону, а Приштина наставља са претњама и оптужбама.

Могу, каже, да говоре шта хоће, то, иначе, само показује њихову нервозу, рекао је председник, након отварања хотела на Дивчибарама.

Нагласио је да Србија жели да сачува своју децу, да иде ка Европи, да сарађује са свима, али и да увек будемо спремни да сачувамо наш народ.

“Ускоро састанак са фабрикама наменске”

Помоћи ћемо да “Крушик” врати тешко стицан углед, рекао је председник Вучић и најавио да ће ускоро бити одржан састанак са представницима свих фабрика наменске индустрије, којима ће помоћи, укључујући и “Крушик”.

Вучић је, упитан за коментар изјаве Александра Обрадовића да се “на Крушику види анатомија једног режима”, и какво је тамо заиста стање, рекао да је против те компаније вођена “језиво прљава” кампања због које су угрожена радна места Ваљеваца.

Због такве неодговорности и безобзирности ускоро ће, каже Вучић, бити одржан састанак са фабрикама наменске.

Подсетио је да је “Крушик” 2012. био пред гашењем, да је било три пута мање радника, и да није постојао нити један озбиљни производни погон.

Потом је, каже, нешто урађено за ту фабрику, а сада су је, кампањом и таквим изјавама, вратили уназад.

Вучић: Ко хоће нек изађе, ко неће – и не мора

Председник Александар Вучић поручио је опозицији да ко жели да изађе на изборе може да изађе, а ко не жели да не мора.

На питање новинара како коментарише предлог Зорана Живковића лидерима опзиције да се предомисле по питању бојкота, да за Нову годину кажу да су се шалили и да ће заправо изаћи на изборе, јер имају шансу да на изборима добију 60 посланичких места, Вучић је запитао – “како само 60, кад лидери опозиције тврде да убедљиво побеђују”.

Тврдње о “Крушику”, потакнуте одавде, стигле су управо из земље из које су, седам дана касније, отишле минобацачке ракете у Емирате, а то је производ који се прави у “Крушику”, каже председник.

“Коме да продамо нешто из Крушика, када ко год укуца то име може да чита само о прљавој кампањи. Од свих кривичних дела која су наводили остало је, како смо видели, само да ме је Небојша Стефановић лагао”, казао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће држава морати да се бори и да је уверен да ће поново дићи на ноге “Крушик”.

Упитан за планове за Ваљево реако је да ће се радити брза саобраћајница Лајковац-Ваљево и да ће машине ускоро изаћи на терен.

“Осим тога мораћемо од болнице, инфраструктуре, да радимо на довођењу још једног велик инвеститора, као што ћемо морати у Пожаревац и Кикинду, али и друга места. У Ваљево морамо да доведемо веома озбиљног инвеститора”, нагласио је Вучић.

Како је рекао, до краја 2021. године биће уложено више од 10 милиона евра у потез Мионица–Дивчибаре и Дивчибаре-Ваљево, у комплетну инфраструктуру, што ће бити наведено и у инвестиционом плану.

О превареним грађанима од стране инвеститора

“Можда сам ја луд, али Србија је у врху Европе по стопи раста”, рекао је Вучић коментаришући то што је Драган Ђилас на Твитеру објавио вест о његовој (Вучићевој) изјави новинарима у Тирани, уз коментар: “Луд”.

“Србија, такође, четврту годину има суфицит у буџету, плате су, иако недовољно велике, највише у историји, уз више километара ауто-путева и пруга у претходних 40 година…А, можда сам луд и због тога што немам 619 милиона евра…”, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише изјаве да је “Нада Топчагић слика и прилика његовог режима”, Вучић је рекао да је то “слика и прилика поправљања глупости које су неки раније оставили”.

Нада Топчагић је, иначе, једна од преварених грађана од стране инвеститора који су градили станове у Београду.

Он је рекао да се заправо ради о “застрашујућој” заоставштини бивше власти, те да грађанима који су преварени, попут певачице Топчагић, треба помоћи у оквирима закона и, наравно, не државним новцем.

О чему се ради, објаснио је на следећи начин: “Дирекцији за грађевинско земљиште у Београду је дуговано чак 12 милијарди динара, јер су се они договарали са својим, иначе, полулажним инвеститорима, тако да је било довољно да дају личну или меницу фирме, као гаранцију за исплату пуне цене за плац. Некада су плацеви узимани од града, некада од приватних лица”, рекао је Вучић.

Они би, каже, затим на тим плацевима изградили станове, наплатили их, зарадили, а онда би рекли да у фирми, са којом су почели, они лично на своје име немају ништа, јер су све пребацили на рођаке, па људи од којих су купили плац – остају без динара.

“То је био један од случаја са Надом Топчагић. И у том случају сам, као и за било ког другог, то рекао, јер је мој посао да се људима помаже, у складу са законом, а не да им се одмаже”, рекао је Вучић.

Додао је да су те ствари решене, као и случајеви кредита индексираних у швајцарским францима, те данас нема ни динара дуга Дирекцији за грађевинско земљиште Београда, јер сад не може да се гарантује само личном или меницом и фирме.

Подели на: