Вучић: Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Краљевине Шпаније Мигела Фуертеса Суареса, коме је захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа Србије и Шпаније.

 

Aлександар Вучић је изразио захвалност Шпанији на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и активној подршци у заштити државних и националних интереса Србије, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Вучић је истовремено потврдио да Србија поштује територијални интегритет и суверенитет Шпаније, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

“Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније и радује ме висок ниво разумевања и поверења између наших двеју земаља”, истакао је председник Вучић, изразивши уверење да би посета краља Фелипеа Шестог и других шпанских званичника значајно допринела продубљивању односа и ширењу сарадње.

Председник Вучић је, такође, изразио захвалност Шпанији на подршци евроинтеграцијама наше земље.

Амбасадор Фуертес Суарес је честитао председнику Вучићу на “успешним реформама, које су довеле до значајног напретка српске економије”.

Двојица саговорника су констатовали да у економској сарадњи нису искоришћене све могућности, изразивши наду да ће контакти између српских и шпанских компанија бити интензивнији, посебно по успостављању директних авиолинија између Београда и Мадрида, односно Барселоне.

Подели на: