недеља, 19. марта 2023. | 09:40
Најновије вести

Вучић: Српска суза нема родитеље

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је вест да је Рамуш Харадинај саслушан у Специјалном суду за ОВК. Каже да нам до сада нико није донео правду и не очекује да ће се то догодити у будућности.

 

Александар Вучић наводи за РТС да су на делу двоструки аршини и да нико не може да одговори на питање – где су право и правда.

Истиче да кад постави питање – како је могуће да се “прави друга албанска држава у срцу Европе”, добије одговор, “ви Срби морате да разумете да је то против вас, али не може другачије да буде”, и додаје да тада швати да су правда и право умрли.

Додаје да српска суза није имала нити ће наћи родитеље и да Србија мора да се избори за бољу будућност, али тако да је не угрожава.

“Ми Срби не треба да рачунамо на право и правду коју ће неко други да нам доноси и одређује. Ми треба да се изборимо за бољу, снажнију и јачу Србију, за нашу бољу будућност, да прећутимо многе ствари, али да почнемо, и када почнемо да говоримо, да не угрожавамо своју будућност ниједног секунда. Али немојмо да сањамо снове како ће неко да нам донесе правду јер није нам је донео досад па неће ни у будућности”, поручио је председник.

Просечна плата за мај 55.380 динара

Осврћући се на економску ситуацију у Србији Вучић наводи да је просечна плата за мај износила 55.380 динара, односно 470 евра.

“Сада питам оне који су говорили да неће пре краја године просечна плата бити 500 евра шта кажу. Биће она и преко тога. То су добре вести. Све иде на боље”, поручио је председник.

Вучић је поновио да настојимо да по питању просечне плате “побегнемо” Бугарима и пређемо Црну Гору.

Подели на: