Најновије вести

Вучић: Сваки сусрет с Орбаном је изузетан, данашњи има посебну симболику

Председник Србије Александар Вучић састао се са мађарским премијером Виктором Орбаном у Кармелићанском манастиру. Вучић се претходно састао са председницом Мађарске Каталин Новак, а у поподневним сатима очекује га билатерални сусрет са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

 

 

Александар Вучић је на Инстаграм профилу “будуцностсрбијеав” навео да је сваки сусрет са премијером Мађарске Виктором Орбаном изузетан, али да данашњи има и посебну симболику.

“Данас је велики мађарски празник, Свети Иштван, чији су живот, порекло и историјска улога у тешким временима владавине трајно обележили ове просторе и поставили темеље мађарске суверености, као и регионалних прилика. Зато је данашњи сусрет посебан”, нагласио је председник Вучић.

Вучић се захвалио Виктору Орбану на великој части.

“Од срца честитам Вама и братском народу Мађарске овај велики празник”, навео је председник Вучић.

Председник Вучић разговараће данас и са српским атлетичарима који учествују на Светском првенству које се одржава у Будимпешти.

У вечерњим сатима, са премијером Мађарске и осталим светским лидерима пратиће ово спортско такмичење, а након тога присуствоваће пријему поводом 20. августа – Дана државности Мађарске.

Председник Србије Александар Вучић састао се у суботу у Будимпешти са председницом Мађарске Каталин Новак кнезом Албертом Другим од Монака, на церемонији отварања Светског првенства у атлетици.

Председник Вучић је претходно у Преображенској цркви у Сентандреји присуствовао и богослужењу поводом Преображења, крсне славе те цркве.

Он је од епископа будимског Лукијана примио орден првог реда Епархије будимске, који је установљен и обновљен поводом великих заслуга председника Вучића за српски народ у Мађарској и Румунији и његовог личног доприноса и доприноса српске државе за дијаспору.

Подели на: