Најновије вести

Вучић: Тражиће нам да признамо КиМ

У Великој сали Центра “Сава” одржава се седница проширеног састава Извшрног и Главног одбора Српске напредне странке. Претходно је одржана седница Председништва СНС-а.

 

Више хиљада делегата Српске напредне странке (СНС) присуствује седници у Центру “Сава”.

Лидер СНС-а Александар Вучић је рекао да очекује да ће се у Берлину тражити промена формата разговора о Космету и да се разговори наставе пре укидања таксе. Од Србије ће се, каже, тражити признање пуне независности и територијалне целовитости Косова и Метохије.

“Али, по цену, коју ја треба да платим, нећу пристати на дијалог без претходног укидања такси”, рекао је Вучић.

Рекао је да су на седници Председништва СНС-а разговарали о три кључне теме – припремама за скуп 19. априла “Стоп насиљу и будућност Србије”, ситуацији на КиМ и актуелној политичкој ситуацији и  потенцијалном расписивању избора.

Вучић је рекао да је та странка у претходних шест и по година покушала да промени земљу. Навео је да је, када је он дошао на власт, Србија била готово сасвим разорена земља. Има много разлога због чега је данас, каже, делимично задовољан, али да је незадовољан што и даље има људи који су сиромашни и тешко живе.

Најавио је да ће, ако до 6. маја не буду укинуте таксе на српску робу, бити одржана посебна седница Главног одбора СНС-а, на којој ће изаћи са мерама против Приштине. Тада ће бити шест месеци откако је Приштина увела таксе на робу из централне Србије.

Вучић је поручио да велики скуп који је заказан за 19. април у Београду, у оквиру кампање Будућност Србије, неће почети све док не буду могли сви да дођу и да ће бити “пробијена свака блокада коју покуша да постави опозиција да би спречила људе да дођу у Београд”.

Он је на тај начин одговорио на најаве из Савеза за Србију да није искључена блокада путева по Србији, како би присталице СНС-а биле спречене да дођу на скуп 19. априла.

Лидер СНС-а је рекао и да је видео нову енергију странке. Одједном су у први план изашли и почели да се боре за свој народ неки људи које нисам раније могао да видим, рекао је Вучић.

Подели на: