Вучић у Берлину с Меркеловом и Макроном

Председник Србије Александар Вучић отпутоваће сутра, 29. априла у Берлин, где ће учествовати на састанку о Западном Балкану, који се одржава на позив немачке канцеларке Ангеле Меркел и председника Француске Емануела Макрона.

 

По доласку у Берлин, како Тањуг сазнаје, председник Србије састаће се најпре са високом представницом ЕУ Федериком Могерини, у представништву Европске комисије у главном граду Немачке.

Иначе, позив за учешће у великој конференцији о Западном Балкану добили су премијери свих земаља региона, као и посебно председник Србије Вучић и председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи.

Како су раније најављивали различити званичници из ЕУ, састанак, поред поспешивања сарадње на Западном Балкану, има пре свега за циљ проналажење решења за излазак из ћорсокака, у којем се налази дијалог Београда и Приштине.

Непосредно уочи почетка конференције, новинарима ће се обратити немачка канцеларка Меркел и француски председник Макрон,а тек потом је предвиђен састанак о Западном Балкану.

Разговори о ситуацији у региону биће настављени и на радној вечери, чији су домаћини Меркел и Макрон.

Другог дана боравка у Берлину, у уторак, 30. априла, председник Србије имаће разговор и са Гинтером Крихбаумом, председником Одбора за европске послове у немачком Бундестагу.

Такође, шеф српске државе разговараће, како је предвиђено, и са послаником Бундестага Јоханом Вадепулом.

Подели на: