Најновије вести

Вучић у Бриселу, састао се са Вархељијем

Председник Србије Александар Вучић стигао је поподне у Брисел, где се прво састао са комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

 

Након састанка са Вархељијем, председник Србије учествује на првом тет-а-тет састанку у наставку дијалога Београда и Приштине.

Александар Вучић дочекао је у Мисји Србије при Европској унији европског комесара за суседство и проширење Оливера Вархејија уз српску проју и погачу, објављено на Инстаграм профилу “будуцностсрбијеав”.

“Дочек уз српску проју и погачу, у мисији Србије у Бриселу, за европског комесара за суседство и проширење Оливера Вархејија”, стоји на профилу, уз фотографију на којој се виде двоијица званичника у разговору уз српске специјалитете.

Александар Вучић се са комесаром Вархељијем састао одмах по доласку са аеродрома у просторијама Мисије Републике Србије у Бриселу.

Теме њиховог разговора су, према информацијама Тањуга, евронтеграциони пут Србије, укључујући и нову методологију процеса приступања коју је Србија управо прихватила, као и економско – инвестициони пакет за Западни Балкан, који Комисија треба да представи на јесен.

Председник Србије ће се након састанка са комесаром за проширење састати и са шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борелом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком.

У питрању је билатерални састанак представника Србије и ЕУ у оквиру нове рунде разговора о нормализацији односа Београда и Приштине.

Триталтерални састанак председника Србије Александар Вучића, премијера Косова Авдулаха Хотија и ЕУ посредника у дијалогу планиран је да почне око 17.30 и заврши се до 20 часова.

Разговори у оквиру дијаога Београда и Приштине воде се у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу.

Очекује се да ће се Вучић након састанка обратити медијима у Бриселу.

Подели на: