Најновије вести

Вучић у Прибоју: Отворен реконструисани хотел “Терме 36.6”

Хотел “Терме 36.6”, односно некадашњи хотел “Прибој”, а касније познат и као хотел “Бић”, отворен је данас у Прибоју након реконструкције која је коштала више од седам милиона евра, у присуству председника Александра Вучића.

 

 

Комплекс “Терме 36.6” обухвата истоимени хотел са четири звездице у центру старог Прибоја, који се простире на 5.000 квадратних метара, Спа и велнес центар у Прибојској бањи и председничке виле са базенима, спортским теренима и зоолошким вртом.

Хотел је добио назив по температури лековите бањске воде која износи 36,6 степени целзијуса.

Некадашњи хотел “Прибој” отворен је 1950. године и био је један од најлепших хотела у југозападној Србији, касније је постао познат под називом “Бић”, али је временом потпуно руиниран.

Реконструкцију је радила приватна компанија “Терме 36.6”, власника Горана Деспића, која планира и изградњу луксузног бутик хотела са пет звездица у Прибојској бањи.

Отварању хотела прусуствовао је и министар Томислав Момировић.

Урадићемо цео пут Кокин БрођПрибојска Бања-Прибој

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у потпуности бити урађен пут Кокин Брод – Прибојска Бања – Прибој, за шта ће држава издвојити осам милиона евра.

Вучић је окупљеним грађанима на отварању хотела “Терме 36.6”, казао да ће ускоро видети машине на изградњи пута, а очекује да ће кренути да раде најкасније 1. октобра.

То ће привући нове инвеститоре и биће још фабрика у Прибоју, нагласио је Вучић.

“Имаћемо много политичких проблема и притисака због Косова, али економија нам иде добро, а и пензионери ће имати веће пензије и обезбедићемо више радних места за наше грађане”, поручио је Вучић.

Деспић: Улажем у Србију, јер видим да напредује

Власник компаније “Терме 36.6” и новоотвореног хотела у Прибоју Горан Деспић рекао је данас да је сав новац који је зарадио у Русији одлучио да уложи у своју земљу и родни град, јер је у Србији осетио да се дешава економска, привредна и инфраструктурна “револуција”.

На отварању свог хотела “Терме 36.6”, Деспић је рекао да је данас за Прибој историјски дан, јер се после више од 40 година није догодило да у једном дану буду отворени хотел и фабрика.

Деспић је истако да је то резултат рада садашње власти и председника Србије Александра Вучића и наглашава да то каже потпуно објективно, јер ни он ни чланови његове породице никада нису били чланови ниједне странке.

“У Србији се дешава револуција. Никада нисам ни замишљао да ће се у нашој земљи градити оволико аутопутева, фабрика… Као да сањам”, рекао је Деспић.

Говорећи о хотелу, Деспић је навео да комплекс “Терме 36.6” обухвата истоимени хотел са четири звездице у центру старог Прибоја, који се простире на 5.000 квадратних метара, Спа и велнес центар у Прибојској бањи и председничке виле са базенима, спортским теренима и зоолошким вртом.

Најавио је и изградњу луксузног бутик хотела са пет звездица у Прибојској бањи.

Деспић је објаснио да је хотел добио назив по температури лековите бањске воде у Прибојској бањи која износи 36,6 степени Целзијуса, додајући да је то и идеална температура људског тела.

Истакао је да Србија последњих година помаже хотелијере, али и додао да њему није била потребна субвенција.

Изразио је наду да ће у октобру, како је најавио председник Вучић, почети изградња пута од Прибоја до Златибора, а који је, наглашава, важан за развој Прибоја.

Деспић је поновио да се Србија мења, да има иницијативу и да је питање колико заиста заостаје за ЕУ.

Хотел “Терме 36.6”, односно некадашњи хотел “Прибој”, а касније познат и као хотел “Бић”, отворен је данас у Прибоју након реконструкције која је коштала више од седам милиона евра, у присуству председника Александра Вучића.

Прибој значајно промењен у последњих седам година

Председник Александар Вучић данас је на отварању хотела “Терме 36.6” у Прибоју истакао да се тај град много променио у последњих седам година и да је поносан на ту чињеницу.

Вучић је у обраћању казао да су се за Прибој борили он и многи његови људи, а посебно је захвалио саветнику Јергу Хескенсу.

Истакао је и да можемо да успемо само ако имамо људе и породице као што је породица Горана Деспића која је инвестирала у обнову хотела.

“Радио је цео живот и одлучио да уложи у Србију, а могао је лагодно да живи три живота без икаквих проблема од Монака до Москве. Он је решио да новац који је тешким радом зарадио у иностранству уложи у свој Прибој“, казао је он.

Вучић је подсетио да је Деспић добио признање патријарха СПЦ Иринеја, те најавио да ће добити одговарајући орден Републике Србије за све што је урадио за овај крај.

„Прибој не изгледа као пре седам година када сам долазио. Ако је неко поштен нека узме слику Прибоја од пре седам година и данас, па погледајте шта је било и шта је данас у Прибоју. Данас када видите овакав хотел са четири звездице, а онда газда Деспић каже да нуди ноћење са доручком за 2 990 динара. Када га питате како се исплати, он не кука и каже има рачуна“, додао је Вучић указујући да су му нуђене субвенције, али да их је одбијао.

Вучић је казао да ће у хотел, у који су уложени милиони, долазити гости из целе Србије, али и иностранства.

Пренео је да је договорено да се од 1. октобра крене са изградњом пута Прибој-Кокин Брод, како би се спојили Златибор и Златар са Прибојем, што ће коштати најмање 850 милиона динара.

„Настављамо да радимо на прузи Ваљево-Врбница. Пут ћемо брзо да завршимо, али за три до четири године моћи ћемо да кажемо да идемо солидном брзином пругом БеограђБар“, нагласио је он.

На крају је честитао Прибојцима што је њихов град међу најбољима у Србији по вакцинацији са више од 50 одсто вакцинисаних.

Подели на: