уторак, 07. фебруара 2023. | 00:32
Најновије вести

Вучић у Такову: Бићемо несаломив орах за свакога ко покуша да га поломи

“Данас је велики и свечани дан за нас. Ово су две најелитније јединице, које су биле на бранику отаџбине”, рекао је председник Србије у Такову.

 

Такову се одржава свечаност уручивања војне заставе поводом формирања 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

“Уручивањем ових застава поручујемо свима да ћемо чувати мир и стабилност, али да ћемо бити јаки и све јачи. Бићемо несаломив орах за свакога ко покуша да га поломи”, рекао је Вучић.

“Увек сте примали највећи удар, увек сте били уз народ. Ви сте најхрабрији део народа. ја сам данас председник који је поносан јер може да вам врати заставе части. Те заставе никада не смеју да дођу у руке непријатеља”, рекао је врховни комадант Војске Србије.
Он је поручио припадницима војске да су они ти који чувају Србију.

“Све моје поруке стају у једну – ви сте ти који чувају земљу. Будите оно што се увек били – чувајте Србију”, поручио је председник Србије на свечаности у Такову.

Председнику Србије уручена је официрска сабља, а истакнуто је да је то знак захвалност и да она представља “симбол војничке части, морала и слободарске традиције”.

Вучић је најавио да ће у октобру бити одржан догађај поводом ослобођења Београда.

“У октобру месецу направичемо нешто што нисмо направиоли претходниох 75. година Све што лети истовремено ће да пуца”, рекао је председник и додао да војска очекује појачање када су у питању хеликоптери.

“Припремамо посету председнка Путина. У то време је и годишњица ослобођења Београда”, најавио је Вучић.

Председник је рекао да ће лист Мирослављевог јеванђења бити враћен у Србију и у Народни музеј те да би волео да више људи посећује тај музеј.

Он је потврдио да ће 23. јуна имати билатерални сусрет са председником Русије, уочи Параде победе која се одржава 24. јуна.

“Оно што нас треба да руководи је јачање економије и наше војске. Мислим да смо на добром путу, и да можемо много тога да направимо у наредном прериоду”, закључио је председник Србије.

Подели на: