Најновије вести

Вучић у Тирани о Косову: Улазимо у тешку фазу

Председник Александар Вучић рекао је новинарима у Тирани да је јасно да, када је реч о Косову и Метохији, не идемо у “мирније и лакше воде”.

 

Aлександар Вучић је, обраћајући се новинарима након састанка лидера процеса Брдо-Бриони, рекао да се чуло и видело колико има “сваковрсних сукоба, не само на Западном Балкану, већ и нешто шире”.

Председник је рекао да је задовољан што је разговор био “отворен, релаксиран”, што је било неуобичајено.

“И ја сам им (Приштини) рекао: не вреди, можете да позовете Колинду (Грабар Китаровић), (Борута) Пахора, Американце, то је питање односа Срба и Албанаца, ми то морамо да решимо, нема силе која може да натера Србију да се понаша супротно својим националним интересима”, поручио је председник.

Додао је да је представницима власти у Приштини рекао да разговори нису театар, у ком се за унутрашњу јавности “причају бајке о уједињавању”.

“Улазимо у тешку фазу. Резултати су такви да ће нам бити све теже, неће бити нимало лако, видели су се и спојиле бројне тезе и у БиХ. Наше је да наставимо да радимо”, истакао је председник напомињући да са Албанцима морамо да разговарамо.

“Срби и Албанци ће бити највећи народи у наредних 100-200 година, ако нећемо да урадимо нешто за наредних 200 година, онда је то јако лоше од нас”, напоменуо је Вучић.

Подели на: