Најновије вести

Вучић: Веома сам забринут због ситуације на КиМ, неће добити независност

Председник Александар Вучић изјавио је на скупу у Панчеву да је веома забринут због ситуације на КиМ, јер ће Србија бити увек крива шта год да уради, али да неће добити независно Косово.

 

 

Срби су им данас дали рок до 1. јуна да се прекине са шиканирањем и малтретирањем грађана српске националности. Веома сам забринут, јер никада не знате која ће нова провокација из Приштине да дође. Али једно знам, шта год Приштина урадила и шта год им они рекли тобож, увек ће на крају Србија да буде крива, јер је Приштина њихово чедо које су направили”, истакао је Вучић.

Како је рекао, Србија и ради оно што може како бисмо сачували своје име и презиме и своју земљу. “А све остало, плашим се да ћемо морати да буде још чвршћи и снажнији да бисмо одбранили своју Србију. Данас кажем као председник Републике јесте – радите шта хоћете и споља и овде у земљи, нећу вам дозволити да Србију разорите и нећете добити независно Косово, као што се надате, мораћете неке друге да поставите”, поручио је Вучић.

Навео је да се Србија суочава са безброј тешкоћа које су некад изнутра некад споља изазване, као и да није случајно што су Албанци са КиМ данас представили свог градоначелника који није добио ни три одсто гласова.

“Није случајно што заустављају Србе и наплаћују им казне”
Вучић је на скупу у Панчеву рекао да “Квинта каже да су легални избори, а замислите шта би рекли за Србију да је три одсто изашло”.

“Хоћу да знате да ништа што се данас догађа није случајно, очекивали су да им предамо КиМ на тацни и кажемо помирили смо се, имали сте право што сте нас бомбардовали. Пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од Устава Србије, кренули су да изазивају проблеме”, рекао је Вучић.

Додао је да није случајно што заустављају Србе и наплаћују им казне.

“Европски представници кажу то је грешка, па увек је грешка у случају Срба и када се ради о Србији. Само немојте да нас терате да вас увек разумемо када кажемо да грешите у вези међународног права. Имамо једну особину, а то је да чувамо своје и не тражимо туђе и од тога нећемо да одустанемо”, рекао је Вучић.

Навео је и да су многи покушали све да спрече одржавање митинга и да се окупе људи који мисле другачије и који само воле своју земљу и желе да јој помогну када је тешко.

“Нису успели у томе јер када су људи одлучни да штите интересе своје земље нико не може да их спречи”, рекао је Вучић.

Председник је поручио да је спреман да са свима разговара, али да не пристаје на уцене.

”Разговараћемо, и са Петрохемијом, како би се повећале плате и људи живели боље, али молим вас, не понашајте се као други, једино на шта не пристајемо су уцене. Кажу, заузели смо пут, па ви нешто морате да урадите. Тако се не разговара. Може само за столом да се разговара, само кад нећете да уцењујете”, рекао је Вучић.

 

Подели на: