Најновије вести

Вучић: Вратићемо се преговорима, не могу да знам кад

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се Приштина и Београд сигурно вратити за преговарачки сто, када дође до укидања такси, али да не може да зна да ли ће то бити до краја године.

 

Преговора мора да буде. И кад су стране у ратном сукобу, мора да се седне за преговарачки сто… Ко мисли да је разговарати лоше и да је компромис ружна реч… Ја мислим да је добра реч. А они који би желели да воде земљу на другачији начин, ја им желим све најбоље, али морају да добију подршку грађана”, рекао је Вучић за телевизију Прва.

Вучић: Још једна фабрика стиже у Панчево

Говорећи о економији, председник је рекао да је просечна плата у мају у Србији била 470 евра, а да ће до краја године бити 500 или 510 евра.

Најавио је нову инвестицију у Панчеву, што је, каже, фантастично изненађење за житеље тог града.

“Поред ЗФ-а биће још једна велика, фантастична фабрика. Ускоро ћемо потписати уговоро, а верујем да ће пре марта следеће године кренути радови”, рекао је Вучић.

Најављује мере, укључујући смањење пореза и доприноса, за српске приватне компаније, како би могли да се изборе са страном конкуренцијом, али ће и они, истиче, морати да повећају плате радницима.

Најавио је неколико нових инфраструктурних пројеката – завршетак “зелене” зграде на Зеленом венцу, реконструкција Партизановог стадиона, изградња новог базена у Београду.

Додао је да ће зграда неусловне Инфективне клинике у главном граду бити срушена и изграђена потпуно нова…

Вучић подсећа да је унапред рекао да ће се премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај у Хагу задржати 24 до 48 сати.

“Толико се задржао да би проверио какви су хотели у Хагу, а суштински се задржао један сат. Онда је чекао да дође ноћу, да слика буде импресивнија, како стиже у Приштину као велики херој”, рекао је Вучић.

Каже да до наставка дијалога може да дође ако се укину таксе.

Упитан да ли је “ЕУ свесна свог пораза јер не може да убеди Приштину да повуче таксе”, Вучић поставља контрапитање – зашто било ко мисли да је то пораз ЕУ.

Упитан шта му кажу страни званичници на то што су готово сви званичници Косова практично бивши чланови ОВК:

“Кажу ми добар дан, како сте… Они их довели на власт… Сваки од њих има неку улицу у Приштини, још да дају улицу и Јеремићу због одлуке Међународног суда правде”, рекао је Вучић.

“Претње због политичке мржње јер земља напредује”

Говорећи о претњама њему и његовој деци на Твитеру, председник је рекао да иза тога не стоји психичка растројеност, већ острашћеност и политичка мржња због тога што Србија напредује.

Истакао је да полиција чека потврду компаније “Твитер” да ухапси особе које стоје иза тога мада, каже, није сигурно да су те особе још у земљи.

Вучић је гостујући на Првој телевизији рекао да није реч о психопати, већ о двоје људи који се смењују у писању коментара “а које прате представници Ђиласове странке и други из опозиције”.

Каже да је тај твит изазван оним што је написао због успеха у Железари Смедерево.

Председник је, упитан шта његова ћерка Милица каже на те претње, рекао да данас иде по њу, и да је она јака, веома снажна особа.

Председ0ник је рекао да је питање најављеног бојкота редовних парламентарних избора дела опозиције – њихова ствар, али да је суштина да избори не могу да буду покрадени и да ће Србија позвати Канцеларију за демократске институције и људска права ОЕБС-а управо да провери изборне услове и да грађани то коначно знају.

Мора се, каже, водити рачуна о грађанима који протестују, а не о политичким лидерима, који, истиче, не завређују пажњу.

“Више људи опција за чело СНС-а”

Председник Србије и лидер СНС-а рекао је да за новог шефа партије има више људи на уму.

Неки који га моле да остане стварно тако мисле, а неки, каже, размишљају “пожури мало”.

На питање што није било казни за оне из СНС-а који не раде добро, Вучић је рекао да ће бити казни, за неке пре избора, а за неке после избора.

“Неки министри ће бити кажњени после избора, када буду шватили да више нису министри, а неки пре избора у смислу кандидатуре за изборе”, објаснио је Вучић.

Додаје да осећа дозу умора и да ће у партији коју води доћи ускоро до значајнијих промена.

Подели на: