Најновије вести

Вучић: За четири српске општине у БиХ 10 до 12 милиона евра

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Србија помоћи четири српске општине, три у Републици Српској, једну у Федерацији са проблемима у буџету, са 10 до 12 милиона евра.

 

 

Наша намера није да показујемо симболично присуство, већ суштински помогнемо РС и нашем народу. Милорад Додик је у више наврата тражио да помогнемо и донели смо одлуку, након разговора са људима из Костајнице, Дубице, Невесиња, које припадају РС и Дрвару из Федерације, да помогнемо у обезбеђивању примарног суфицита у буџетима“, објаснио је Вучић у изјави новинарима након састанка у Козарској Дубици.

Истакао је да ће помоћ Србије бити заиста велика, и износиће 10 до 12 милиона евра.

„То је заиста огроман новац и видеће се огромна разлика. Нису веровали ни начелници да ћемо да дајемо толико. Део ћемо дати у готовини, а део у пројектима. Хоћемо да се види када Србија помаже да људи буду задовољни. Наш циљ је да људи остану да живе на својим огњиштима. Захвалан сам Републици Српској што увек и без сујете и таштине разговара са нама и што довољно мудро и паметно траже. А ми, уколико смо у могућности, да привучемо стране директне инвестиције “, поручио је Вучић.

Српски члан председништва БиХ Милорад Додок рекао је након састанка у Козарској Дубици да је захвалан Србији и њеном председнику Александру Вучићу на несебичној и континуираној помоћи коју пружа Републици Српској.

Додик је новинарима пренео да је на састанку било речи о стању у те четири општине, као и да је од Вучића затражио да им помогне, будући да те општине имају системски проблем у вези са финансијама и развојем.

Посебно је указао да постоје проблеми у Козарској Дубици и Костајници, које је недавно задесио и земљотрес.

“Захвалан сам председнику Вучићу за сву врсту помоћи Републици Спрској, као и Дрвару, који је у Федерацији БиХ, на интересу који исказује и жељи да помогне у решавању важних питања”, рекао је Додик.

 

Подели на: