Најновије вести

Вучић захвалан Јерменији што принципијелно подржава територијални интегритет и суверенитет Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Републике Јерменије Арменом Саркисјаном.

 

Председник Вучић је поновио захвалност за принципијелну подршку Јерменије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и за подршку у међународним организацијама.

Двојица председника су се сагласили да су две земље успешно одговориле на изазов коронавируса, а председник Вучић је рекао да је Србија, ако је потребно, спремна да упути медицинску помоћ Јерменији, саопштила је Служба за сардњу са медијима председника Републике.

Они су констатовали да ће сузбијање епидемије омогућити да Србија и Јерменија наставе да развијају разноврсну сарадњу, што је договарано приликом прошлогодишње посете јерменског председника Београду. Такође су закључили да је за остваривање заједничких планова веома значајно то што Србија одскора има Амбасаду у Јеревану. Председник Вучић је зато изразио наду да ће и Јерменија да отвори своју Амбасаду у Београду.

Председник Вучић и председник Саркисјан изразили су задовољство укидањем виза за путовања држављана Јерменије у Србију и држављана Србије у Јерменију, јер ће безвизни режим омогућити и чешће контакте пословних људи и њихово упознавање са могућностима за инвестирање и трговинску размену, као и развој сарадње у области туризма. Двојица државника су разговарали о конкретним пројектима у области информационих технологија и пољопривреде, који би омогућили и заједнички излазак на трећа тржишта.

Председник Саркисјан је позвао председника Вучића да, кад околности то омогуће, дође у узвратну посету Јерменији.

Подели на: