Вучић захвалио Борисову на подршци

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са бугарским премијером Бојком Борисовим, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.

 

Александар Вучић је изразио задовољство што Србија и Бугарска интензивирају своју сарадњу, не само кроз билатералне односе, него и кроз рад Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Истакао је да тај квадрилатерални формат сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа, али и развој Србије у економском и сваком другом смислу.

Председник Вучић је истакао да ће Србија наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона, па је с премијером Борисовом посебно разговарао о инфраструктурним и енергетским пројектима за повезивање Србије и Бугарске.

Обавестио ј есвог саговорника о завршетку радова на јужном краку Коридора 10, најавивши да ће последња деоница ауто-пута кроз Грделичку клисуру бити у суботу отворена за саобраћај.

Двојица саговорника су разговарали и о могућностима за диверзификацију извора снабдевања гасом, кроз пројекат гасовода “Балкански ток”, који, према предлогу премијера Борисова, треба да обједини гас из више праваца снабдевања.

Подели на: