Најновије вести

Вучић захвалио Путину на речима поштовања према Србији

Председник Србије Александар Вучић упутио је председнику Русије Владимиру Путину захвалност за честитку поводом Дана државности, као и захвалност за лепе речи које је имао за нашу земљу приликом примопредаје акредитивних писама амбасадора Србије у Русији.

 

Председник Вучић је рекао да то доживљава као израз поштовања председника Путина према Србији и у разговору замолио амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка да ове речи захвалности пренесе Путину, саопштила је прес-служба председника.

Вучић и Боцан-Харченко су овом приликом разговарали и о манифестацијама којима ће у Србији и Русији бити обележена 75-годишњица Дана победе у Другом светском рату.

“Биће то још једна прилика да се истакне слободарска традиција двају братских народа”, рекао је Вучић.

Двојица саговорника су разматрали и план размене посета високих српских и руских званичника у овој години, уз констатацију да је интензиван политички дијалог израз обостране жеље за свестрани напредак билатералне сарадње, наводи се у саопштењу.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Руске Федерације Владимира Путина поводом Дана државности Србије.

Подели на: