петак, 02. јуна 2023. | 00:31
Најновије вести

Вучић: Захваљујући вама, који чувате своја огњишта, Србија се још увек бори за КиМ

Председник Србије Александар Вучић примио је вечерас Србе са Косова и Метохије који су пешице дошли у Београд, како би присуствовали великом народном скупу “Србија наде” који је заказан за сутра.

 

 

 

Председник Вучић је рекао српским младићима да је поносан на њих и да се захваљујући њима, који чувају своја огњишта, Србија још увек бори за КиМ.

Вучић је нагласио да нису лака времена за нашу земљу и да је поносан што је у Председништву дочекао ,, 23 јунака” који су различитим путевима, али истом љубављу стигли у Београд.

,,Са нама су момци са севера, из Лепосавића и Митровице , имамо из Поморавља, Каменице, Великог Ропотова, Ранилуга и највећи број из Горњег Кусца. Они су различитим путевима ишли, једни су ишли централно-западним крилом, други јужним крилом и нашли се у Београду”, закључио је Вучић.

Истакао је да он не би издржао ни километар и по, а да су они издржали више од 300 километара по разним временским условима, да би показали колика је њихова љубав према отаџбини.

,,Нису за нас лака времена, пре него што сам дошао, Петковић ми је рекао да је тешка ситуација и да су из међународне заједнице смислили следећу превару да хоће да ме притисну – узми или остави крајем јуна, да осмисле експертске групе да нам наметну за ЗСО.

Казао сам му , само полако, ништа се не дешава, ни не решава преко ноћи. Кажем му да се зна функција Управљачког тима, зна се на шта хоћемо, на шта нећемо да пристанемо”, истакао је Вучић.

Наглашава да се зна да ће Србија пристати само на оно што је решено споразумом из 2015.

,,,Биће тако или никако. Странци су научили прилично арогантно да се понашају и мора да постоји неки дебели, крупнији који каже – не може тако. Ми морамо да чувамо то што мисле да су нам одавно отели и то радимо захваљујући вашој спремности да се жртвујете, да се поставите као штит целој земљи и народу”, казао је Вучић.

Захваљујући им још једном, поручио је грађанима централне Србије да су присутни Срби из свих делова Косова, чврсти и снажни и одлучни да сачувају своја огњишта.

,,Све то можемо да издржимо, да се боримо и да чувамо нешто за шта су мислили да су нам давно отели. Да чувамо само то захваљујући вашој храбрости и спремности увек и у много тежим тренуцима да себе жртвујете и поставите као штит за целу нашу земљу и целокупан наш народ и ја сам зато и вама и вашим породицама заувек бескрајно захвалан”, рекао је Вучић.

Додао је да су ту Срби из свих делова КиМ, одлучни да сачувају своју отаџбину.

,,Ја ћу гледати, онолико мало колико могу, али уз много озбиљности и одговорности да вам помогнем, никада да одмогнем, а оно што знате и када је тешко, да ћу увек бити уз вас “, поручио је Вучић.

Далибор Јанковић из Косовског Поморавља захвалио се председнику на томе што се бори и чува Косово.

,,Зато смо кренули на митинг, јер само са вама имамо наду у опстанак на КиМ”, казао је Јанковић и предао председнику поклон из манастира Драганац.

У име српског народа и сабораца из Лепосавића и Косовске Митровице, свог председника је поздравио Дејан Марјановић из Лешка.

,,Желимо да Вам се захвалимо, кренули смо пре девет дана желећи да покажемо да подржавамо политику нашег председника”, казао је Марјановић . Он је Вучићу поклонио барјак , како је рекао, ,, у име љубави Ваше и наше за државу Србију”.

Група Срба из Лепосавића, Северне Митровице и Косовског Поморавља одевени у мајице на којима пише ,,За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије” кренула је 17. маја пешке ка Београду да би присуствовали скупу “Србија наде” и прессли 300 километара.

Током пешачења на путу до Београда, свечани дочек уз погачу и пешацима са КиМ, уприличили су представници локалних самоуправа и општина кроз које су пролазили, а у Смедереву их је јуче заједно са градоначелником Јованом Бечом дочекао и директор канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Син председника Србије, Данило Вучић и потпредседник Српске листе Милан Радоичић посетили су их током њихове паузе у Ћуприји и том приликом им и лично захвалили на подршци држави Србији, патриотизму и ,,што својим примером показују како се воли и поштује Србија”.

Подели на: