Најновије вести

Вучић: Западне силе траже пораз Србије, наше је да се одупремо

На изјаву специјалног представника САД за Западни Балкан Метју Палмера да не искључује могућност размене територија, а да о параметрима треба да се договоре Београд и Приштина, председник Србије каже данас да је и сам заговарао потребу да о косовском питању треба да разговарају Београд и Приштина.

 

Oдувек сам то говорио, али се плашим да нема ништа од тога да ми сами разговарамо”, приметио је данас председник Александар Вучић и додао:

“А кад год има великих сила, посебно великих западних сила, сви ће увек да траже пораз Србије. Наше је да се томе одупиремо”, рекао је председник Вучић.

На питање како доћи до компромиса, Вучић је узвратио питањем – а, како да објасните нашу ситуацију, а да не разговарате?

“Како би опстао наш народ у Сиринићкој жупи, Косовском Поморављу, па и на северу Косова? Шта друго да радите? Да ли имате алтернативу? Рат је алтернатива, а то нећемо. Рат није и не сме да буде алтернатива”, нагласио је председник Србије.

Вучић је додао и да Срби неће ићи, нити ће ко моћи да их натера да иду у “албанску војску” на КиМ.

Поручио је да нам сукоби нису потребни, већ, напротив, деценије мира.

“Још један сукоб, па имали бисмо све овакве клинике, као што је Инфективна, наредних 96 година. Ми то не бисмо органски преживели и зато нам је потребна паметна политика”, подвукао је Вучић, у разговору с новинарима после обиласка радова на руинираној Инфективној клиници у Београду.

Зато, понавља, мора да се разговара.

“Некада разговарате, јер желите компромис, некада чак и кад видите да је немогуће, па купујете време… Како ћете да кажете Немцима и Французима да немамо о чему да разговарамо? Американцима, Русима, Кинезима…”, рекао је Вучић.

Поновио је да Србија последњих година економски напредује, а да су за то потребне године мира, у којима ће сваки пут, сваким буџетом и ребалансом, да расту плате и пензије, да људи живе боље.

Подели на: