Најновије вести

Вучић завршио посету Дохи: Катар заинтересован за сарадњу у многим областима

Председник Србије Александар Вучић завршио је данас прву радну посету Катару, током које је имао билатерални састанак са емиром државе Катар, шеиком Тамим бин Хамадом Ал Танијем. То је био њихов први сусрет, а два лидера разговарала су о билатералној сарадњи, економији, снабдевању храном, енергетици, инвестицијама.

 

 

Посебна тема била је Ер Србија, будући да је првог човека Катара, Вучић замолио да размотре могућност да постану стратешки партнер Ер Србије.

“Ер Србија припада Србији, сада је профитна, а гледамо у будућност. Данас је добро стање, хоће ли увек бити, зависи не само од нас, него и од прилика на тржишту. А видимо да велике светске компаније драстично падају”, рекао је Вучић.

Састанак са шеиком, Вучић је оценио као изузетно значајан за Србију и указао да је Катар заинтересован за сарадњу у многим областима.

“Разговарали смо о његовој скорој посети Србији, али и о другим важним питањима”, рекао је Вучић, уз очекивање да ће емир ове године посетити Србију.

Такође, председник Вучић је имао и низ важнх састанака са представницима бројних земаља, са којима је разговарао о битним темама. Између осталог разговарао је са председницима Малдива, Бангладеша, Палестине, Словеније и Пољске.

Осим тога, Вучић је у Дохи учествовао и на 5.конференцији, коју организују Уједињене нације, а чији је домаћин био емир Катара. Присуство Србије на овој конференцији је од изузетног значаја, закључио је Вучић.

 

Подели на: