Најновије вести

Вучић:Поштујем Столтенберга,али агресија нема оправдања

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да НАТО агресија на нашу земљу није имала и нече ни пост фестум добити оправдање како међународне правничке и политичке јавности, а ни на моралном нивоу, додајући да је наша земља сада на другачијем путу и гледа у будућност.

 

Вучић је, у Лучанима у изјави новинарима упитан да прокоментариссе изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга да је напад на СРЈ био оправдан, нагласио да је 19 најјачих земаља напало малу слободарску земљу и нанело јој велику штету од које се и даље опорављамо.

Он је рекао да не каже да је наша политика била тада најбоља и паметна, али да се сада налазимо на другачијем путу и гледамо у будућност.

“Нећу само да кукам и стичем поене на томе што ћу некога вређати. Ја сам за све крив, свакоме у овој земљи. Мој посао је да то слушам. Ствари се мењају и хоћу да се бавимо више будућношћу, него прошлошћу”, поручио је Вучић

Подсетио је да он бомбардовање назива правим именом – злочином, и да се тек, од када је постао председник, обележава агресија на нашу земљу и одаје почаст жртвама.

Подели на: