Најновије вести

Вулин и Боцан-Харченко о наставку војнотехничке сарадње

Министар Вулин и амбасадор Боцан-Харченко сагласили су се да су односи две земље на највишем нивоу захваљујући личним односима два председника и врховна команданта Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације Александра Вучића и Владимира Путина.

 

Министар одбране захвалио је на активној подршци и принципијелном ставу Руске Федерације у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Амбасадор Боцан-Харченко нагласио је да Руска Федерација с пажњом прати наставак дијалога Београда и Приштине у циљу изналажења дугорочног политичког решења које је у интересу и прихватљиво за Србију те додао да је наставак дијалога од изузетне важности.

Да је сарадња два министарства одбране и две војске на историјском врхунцу истакли су министар Вулин и амбасадор Боцан-Харченко и нагласили значај наставка војнотехничке сарадње.

Министар Вулин прихватио је позив министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа да присуствује затварању шестих “Међународних војних игара” у Руској Федерацији на којима Војска Србије традиционално учествује.

Припадници Војске Србије ове године надметаће се у две дисциплине у Руској Федерацији – “Тенковски биатлон” и “Војни рели”, а у Републици Белорусији у дисциплини „Снајперска граница”.

Подели на: