Најновије вести

Вулин и Чен Бо о заједничким пројектима Србије и Кине

Закључак о обустављању међународне сарадње у области одбране у наредних шест месеци под страшним и незаслуженим притиском Европске уније, навео је министар одбране Александар Вулин, на састанку са амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо.

 

Александар Вулин је нагласио да је Србија успела да сачува војну неутралност.

“Република Србија је успела да сачува војну неутралност, јер смо убеђени да је то права мера односа са свим заинтересованим странама”, истакао је Вулин, саопштено је из Министарства одбране.

Нагласио је да је Влада Републике Србије усвојила Закључак о обустављању међународне сарадње у области одбране у наредних шест месеци под страшним и незаслуженим притиском Европске уније.

Потврдио је да Србија подржава политику “једне Кине” и поручио да ће Србија увек чувати искрено пријатељство са том земљом.

На састанку је наглашено заједничко опредељење да сарадња између две земље буде додатно унапређена.

Оценио је да заједнички пројекти Србије и Кине добро напредују, утемељени на чврстим договорима и личном пријатељству председника и врховних команданата Александра Вучића и Си Ђинпинга.

Чен Бо је пренела чврсту подршку НР Кине очувању територијалног интегритета и националног суверенитета Републике Србије.

Министар је изразио захвалност за помоћ коју је НР Кина, у духу челичног пријатељства два народа, упутила Републици Србији и Војсци Србије у борби против пандемије ковид 19 и упутио је позив за посету министра националне одбране НР Кине Србији у наредном периоду.

Подели на: