Најновије вести

Вулин: Изјава Линдзија политичка, Вучић ће издржати притиске око Косова

Министар одбране Александар Вулин изразио је данас забринутост због, како је навео, појачаних притиска на председника Србије Александра Вучића пре састанка делегација Београда и Приштине у Вашингтону, али и уверење да ће Вучић те притиске издржати, преноси Тањуг.

 

Реагујући на изјаве професора Џејмса Кер-Линдзија са Лондонске школе економије и политичких наука (ЛСЕ) да САД желе да свеобухватни споразум о Косову и да очекује велики притисак на председника Србије, Вулин је навео да Линдзи нема идеје које би подржао по питању Косова и Метохије, али да је веома информисан интелектуалац и да најаву притисака на Вучића није изрекао из академских, већ из политичких разлога.

“Када у нашим медијима гледам и читам како београдски јунаци знају све шта би Трампу рекли у лице, не могу да се не сетим како су у времену своје власти били мали и тихи и то не пред председником САД, већ пред другоразреним чиновницима међународне заједнице. Шта су све прећутали и шта су све послушали види се по споразумима које су нам оставили да их испунимо”, рекао је Вулин за Новости.

Подсетио је да је и сам учествовао у преговорима са ЕУ које је водио председник Вучић и додао да зн како изгледа када најмоћнији људи планете почну да прете и нападају.

“Био сам сведок када је председник одбијао да уради било шта што може да нашкоди Србији и Србима потпуно спреман да цена одбијања буде наплаћена само њему”, казао је Вулин.

Он је навео да је веома забринут због појачавања притиска на председника Вучића пре састанка у Вашингтону и да га једино храбри чињеница да Вучић, како каже, има и храбрости и мудрости да заштити интересе Србије и српског народа.

“Велике силе имају своје планове и није им много важно како се они односе према нама и нашим животима. Верујем да ће председник издржати, а ја ћу бити уз њега и у овој борби”, поручио је Вулин.

Подели на: