Најновије вести

Вулин: Најаву тужбе због речи “Шиптари” видим као комплимент

Министар одбране Србије Александар Вулин каже да најаву тужбе против њега зато што је Албанце с Косова назвао “Шиптарима” види као “комплимент за доследност и упорну борбу за истину”.

Најаву тужбе против мене због тога што Албанци с Косова и Метохије називам Шиптарима, тумачим као наставак забране одласка у Јасеновац или на простор Косова. Срби који не ћуте – морају бити ућуткани. Шватићу тужбу као комплимент за доследност и упорну борбу за истину”, рекао је Вулин за “Новости”.

Он је тиме одговорио на поруке председника Националног већа албанске националне мањине Рагмија Мустафе да размишљају о тужби против министра одбране, јер, како је поручио, “користи увредљив термин Шиптари и тиме омаловажава Албанце и ставља их у групу другоразредних грађана”.

“То је тремин који Шиптари користе сами за себе и не знам зашто би био увредљив. За мене би увреда била да ме неко зове другачије него што ја зовем себе. Шиптар је термин који означава Албанце с Косова и показује да се не милси на Албанце који живе у централној Србији или у Албанији и не знам шта је ту спорно”, рекао је Вулин.

Министар је поновио да остаје при томе да уколико ЕУ не жели Србију, има ко је жели и да постоје и други савези и друге земље које желе да сарађују са Србијом.

На питање да ли ће Влада да преиспита европски курс Србије, Вулин је рекао: “Изнео сам свој став, то није став ни Владе, ни председника Вучића, ни владајуће већине. То је моје мишљење и нека сада остане тако”.

Подели на: