Најновије вести

Вулин: Нема четврте Југославије, Курти не разуме

Министар одбране Александар Вулин одговорио је Аљбину Куртију да председник Србије не прави никакву “четврту Југославију”, да је “мини Шенген” цивилизацијска понуда за напредак и развој.

 

Александар Вулин напомиње да Курти каже да је идеја председника Вучића “четврта Југославија”, и да је тако Курти би је и прихватио.

Албанци су у Југославији добили оно што ни данас немају у Албанији, уређену земљу у којој су имали права већине, иако су били апсолутна мањина, изјавио је Вулин одговарајући Куртију који је рекао да је балкански “мини Шенген” српска намера да формира четврту Југославију и да таква идеја представља опасност.

Вулин је истакао да би за “четврту Југославију” Срби морали опет да им поклоне аутономију.

“Да их упишу у народе победнике Другог светског рата, да им опросте злочине балиста, да забораве терористичка убиства, да им не наплаћују порезе, струју, комуналије, да им преко пасоша Србије обезбеде безвизни режим са Европском унијом што неће да ураде ни земље ЕУ које су признале лажну државу Косово”, рекао је Вулин.

Председник Вучић не прави никакву Југославију а “мини Шенген” је цивилизацијска понуда за напредак и развој, истакао је Вулин.

“Али да би то прихватили и разумели морате бити део цивилизације”, поручио је Вулин.

Подели на: