Најновије вести

Вулин: Поносни на војску и полицију

Приказ “Одбране слободе”, који су поводом Дана победе јуче у Нишу извели припадници Војске Србије и МУП-а, показао је да Србија може да буде сигурна и поуздана у оне који је чувају и оне који бране њену слободу”, рекао је министар одбране Александар Вулин.

 

“Срби изнад свега цене слободу. Срби воле своју војску и Срби воле своју полицију, своје структуре безбедности, јер знају да само ако имамо и свог војника и свог полицајца и свог судију и свог председника, можемо да будемо сигурни да ћемо сами одлучивати о судбини своје земље. Веома сам поносан на све припаднике војске и полиције који су показали колико су обучени, колико су опремљени, колико Србија може да буде сигурна, мирна и поуздана”, поручио је Вулин.

Према његовим речима, јучерашњи приказ није показивање силе, јер Србија нема територијалних претензија према својим суседима, већ указивање да је Србија у стању да заштити свој народ и своју слободу.

“Сви они који су Приказ критиковали и говорили о њему као показивању мишића, као показивању силе, нека се подсете да Србија изнад свега цени слободу и да има право и разлог да покаже своју снагу, да покаже колико је напредовала, да покаже колико је моћнија и колико је јача, навео је Вулин.

Указује да Србија нема територијалне претензије према било коме, нема отворених питања са својим суседима.

“Нико од нас не треба да се плаши, нико не треба да страхује, али сви треба да знају да је Србија у стању да заштити своју слободу, да заштити свој начин живота и заштити све Србе, без обзира где они буду живели. Ко нема своју војску, мораће да храни туђу. Ми своју војску имамо. Ми своју полицију имамо. То смо јуче, на велики понос нашег народа показали”, нагласио је Вулин.

Подели на: