Вулин: Разграничење или живот са шиптарским терористима

Министар одбране Александар Вулин поновио је да је разграничење једино решење за косовски проблем, јер, како каже, алтернатива је живот са “шиптарским терористима, како назива и председника косовске скупштине Кадрија Весељија, коментаришући његову најаву да је започео процедуру оснивања међународног трибунала за злочине које је Србија починила на КиМ.

 

“Кадри Весељи, шиптарски терориста, неосуђени злочинац наравно да жели да учини све да се прекине свака могућност дијалога и да никада више Србија не може да разговара”, каже Вулин, додајући да Весељи то чини јер види да им је државност све даља, али и да је осуда за његове злочине близу.

“Када шиптарски терориста хоће да суди народу над којим је извршио злочин онда то говори да овај свет не може да постоји ако се не успостави правда”, изјавио је Вулин, коментаришући најаву председника косовске скупштине о оснивању суда који би судио Србима.

Вулин је упитао све који га критикују због идеје о разграничењу да ли желе да живе са “шиптарским терористом Кадријем Весељијем”.

“Хоћете ли са њим да се помирите? Је ли то тај концепт помирења о коме говорите, да Кадри Весељи суди Србима за злочине које је сам починио? Што пре се оделимо, што пре се разграничимо са свим шиптарским терористима, пре ће их и стићи казна. Пре ћемо моћи и да им судимо. Када једнога дана будемо могли да се разграничимо са шиптарским терористима, са Кадријем Весељијем и њему сличним, што пре будемо имали чврсту границу коју можемо да бранимо пре ћемо моћи и да им судимо”, поручио је Вулин.

Овако ћемо, додао је, дочекати да они расписују потернице за онима који су преживели њихове злочине. Овако ћемо дочекати да по границама света хапсе претекле и протеране Србе са простора Косова и Метохије”, закључио је.

Подели на: