Најновије вести

Вулин с председником Интерпола о захтеву Приштине за чланство

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је у Дубаију, у разговору с председником Интерпола и генералним инспектором у Министарству унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата Ахмедом Насером ел Раисијем, да ће Србија наставити да даје пуну подршку раду те међународне полицијске организације.

 

Александар Вулин је захвалио Ахмеду Насеру ел Раисију на разумевању ставова Србије према захтевима привремених институција самоуправе у Приштини за чланство у Интерполу.

“Став Уједињених Арапских Емирата на заседању Генералне скупштине у Дубаију 2018. године био је од великог значаја за спречавање политизације Интерпола и преседана који би имао несагледиве последице по све државе чланице организације”, рекао је Вулин.

Нагласио је да привремене институције самоуправе у Приштини не смеју да буду члан било које међународне организације, а посебно не оне која располаже информацијама о криминалу и организованим криминалним групама.

“Захваљујући председнику Александру Вучићу, Република Србија води самосталну политику и међу првима у свету је препознала вашу визију и лидерство због чега смо пружили пуну подршку вашој кандидатури у Интерполу”, истакао је Вулин.

Поручио је да је Србија поуздан и снажан партнер у напорима да се рад Интерпола и његових тела модернизује и не допусти његова политизација.

Министар је Ахмеда Насера ел Раисија још једном упознао са свим аргументима Србије, која се оштро противи сваком захтеву Приштине за чланство у Интерполу, јер би то било супротно међународном праву, али и самом смислу постојања те међународне полицијске организације.

Подели на: