Најновије вести

Вулин са Шојгуом: Сарадња Србије и Русије на највишем нивоу

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је у Москви са министром одбране, генералом Армије Руске Федерације Сергејом Шојгуом о наставку сарадње две земље у области безбедности. Вулин је нагласио да политика војне неутралности којој је Србија доследна, омогућава да та сарадња буде још интензивнија.

 

Александар Вулин и Сергеј Шојгу сагласили су се да сарадња између Србије и Руске Федерације никада није била на овако високом нивоу, саопштио је МУП.

Констатовали су да се сви договорени пројекти из времена када је министар полиције Вулин био на челу Министарства одбране успешно реализовали и да ће тако бити и убудуће.

Посебан допринос јачању сарадње између две земље, како су истакли, дали су председници Александар Вучић и Владимир Путин, чији су добри односи потврђени и на 19. сусрету двојице председника, који је недавно одржан у Сочију.

Тај сусрет је, како се наводи, имао за резултат постизање енергетског споразума захваљујући коме грађани и привреда Србије имају довољне количине енергената и гаса по најповољнијим ценама.

Вулин се захвалио Шојгуу на личном доприносу развоја односа снага безбедности двеју земаља и нагласио да политика војне неутралности којој је Србија доследна, омогућава да та сарадња буде још интензивнија.

Такође, захвалио му се и на поштовању суверенитета и интегритета Србије од стране Руске Федерације.

Подели на: