уторак, 17. маја 2022. | 15:57
Најновије вести

Вулин: Територија Косова и Метохије највећи извор нестабилности у региону

Територија Косова и Метохије је под принудном управом Уједињених нација и највећи је извор нестабилности у региону, рекао је данас министар одбране Александар Вулин и навео да је Приштини јасно да кроз преговоре неће добити државу, чему су се надали.

 

Ми смо пристали на једну форму разговора под покровитељством ЕУ и док се сви не буду сагласили, нема укључивања ни Америке ни било кога другог”, рекао је Вулин за ТВ Пинк и оценио да Албанци беже од сваке врсте преговора.

Он је навео да Приштину наоружавају из читавог света иако ни поједине земље НАТО нису сагласне да косовске оружане снаге могу да прерасту у војску и додао да је то наоружавање озбиљан безбедносни проблем.

Коментаришући изјаве у медијима појединих немачких посланика, италијанских и грчких официра који су били на Косову и Метохији, Вулин је приметио да је очигледно “да ко год да је провео време на Косову и Метохији оданде се вратио се као заклети Србин, и најгоре говори о шиптарској држави, што није случајно”.

Министар одбране је рекао да је војска спремна да на захтев цивилних власти помогне око санирања последица енормних падавина и подсетио да је свуда помагала.

Данас је и дан високих званица на војној вежби “Словенско братство” где учествују специјалци војски Србије, Белорусије и Русије па је министар одбране Александар Вулин поручио да ће Србија као неутрална земља учити од свих од којих може нешто да научи.

Он је најавио да ће на сајму војне индустрије “Партнер” који почиње у Београду бити рекордан број излагача као и да ће велики број страних делегација бити у прилици да види шта нуди наша индустрија.

Вулин је оценио да је до 2012. године и доласка Александра Вучића војна индустрија у Србији била прежаљена, да је таворила и била спремна за елиминацију а да је сада после улагања важан сегмент привредног живота. Нагласио је да је у њој запослен велики број људи, да се развија и генерише велики новац.

Вулин је поручио и да у Србији постоји “лажна елита” која пљује по својој земљи а када им председник Александар Вучић одговори онда тврде да је то диктатура.

“Говорите шта год хоћете али будите спремни на одговор, то што сте професор не значи да сте бољи од неког другог”, рекао је Вулин.

Подели на: