Најновије вести

Вулин: Весељи призива рат, одговорност на ЕУ и НАТО

Министар одбране Александар Вулин рекао је да је за Србију апсолутно неприхватљиво “звецкање оружјем” и кад председник косовског парламента Кадри Весељи говори о Нишу као албанском граду и прича о градовима које ће заузети призива рат и несрећу.

 

Вулин је рекао да не сме да се дозволи да “неосуђени терористи зато што беже од казне, запале читав Балкан”.

Одговорност је на Европској унији, НАТО пакту, на читавом свету, да зауставе “велику Албанију”, поручио је Вулин и додао да су то упозорења која се не могу више игнорисати.

Морам да упозорим Европу, да упозорим ЕУ, НАТО пакт, а посебно КФОР који се налази на Косову и Метохији, да је за нас апсолутно неприхватљиво ‘звецкање оружјем‘ и да је за нас апсолутно неприхватљиво да неко као ‘неосуђени злочинац‘ Кадри Весељи прича о Нишу као албанском граду, прича о градовима које ће заузети, призива рат и призива несрећу, истакао је министар одбране Александар Вулин.

Поручио је да ће Европа уколико брзо не швати да је “велика Албанија” највеће зло и највећа претња миру на Балкану, дочекати да се ратни пожар прошири по читавом Балкану.

Вулин је позвао Црну гору и Северну Македонију да се, како је рекао, охрабре и проговоре, јер “‘велика Албанија’ прети будућности и њихове, а не само српске деце”.

Подели на: