Најновије вести

Вулин: Војска у потпуности контролише ситуацију у Копненој зони безбедности

За сваког грађанина наше земље Војска Србије обезбеђује мир, без обзира да ли је то Нови Сад или Прешево и сваки наш грађанин може да буде сигуран да ће му бити гарантована сва права, његова част, имовина и слобода, нагласио је министар одбране Александар Вулин, који је обишао припаднике Војске Србије у Копненој зони безбедности.

 

Војска Србије у потпуности контролише читаву територију наше земље и гарантује територијални интегритет и суверенитет наше домовине, рекао је министар одбране Александар Вулин.

“Никакве сепаратистичке провокације, никакве политичке провокације не могу на било који начин да угрозе мир, стабилност, безбедност, сигурност и наш начин живота”, истакоа је министар.

Вулин је са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем и командантом Копнене војске генерал-потпуковником Милосавом Симовићем обишао припаднике Војске Србије у Копненој зони безбедности у бази “Кадрова чука”, Поседнутом објекту “Горњи Вртогош”, као и Стрелишни комплекс “Вртогош”.

“За сваког грађанина наше земље Војска Србије обезбеђује мир, без обзира да ли је то Нови Сад или Прешево и сваки наш грађанин може да буде сигуран да ће му бити гарантована сва права, његова част, имовина и слобода”, нагласио је Вулин.

“Идеје о стварању велике Албаније и промени граница Републике Србије су идеје које могу да запале читав Балкан”, истакао је министар Вулин и додао да такве идеје не могу да прођу на простору Републике Србије.

Према његовим речима, Војска Србије је својом спремношћу, обученошћу и ангажованошћу најважнији гарант мира на простору читавог Балкана.

“Војска Србије у потпуности контролише ситуацију у Копненој зони безбедности. Сви наши припадници су здрави, опремљени, мотивисани, сигурни и свако од њих је гарант да ће овде још дуго владати мир. Што је јача Војска Србије то је и мир дужи и стабилнији “, поручио је министар одбране.

Командант Четврте бригаде копнене војске бригадни генерал Слободан Стопа рекао је да припадници те бригаде без престанка током целе године, у свим временским условима обезбеђују Копнену зону безбедности у дужини од 117 километара, у сектору “Југ”.

“Тренутна ситуација у Копненој зони безбедности је мирна. Сарадња са КФОР-ом је на веома високом нивоу. Немамо никаквих проблема, а министар одбране, начелник Генералштаба и командант Копнене војске данас су се уверили да су припадници Четврте бригаде у потпуности оспособљени за извршавање свих наменских задатака у Копненој зони безбедности”, рекао је генерал Стопа.

О стању у бази “Кадрова чука” министру је реферисао командир базе мајор Драган Крстић, а људство у бази приказало је рад органа обезбеђења.

Мајор Бојан Стојановић из Четврте бригада објаснио је да је главни задатак спречавање преласка административне линије ван планираних места и контрола Копнене зоне безбедности.

Подели на: