Најновије вести

За 150 породица по 1000 евра

Новчана помоћ за домаћинства која су претрпела штету у јануарским поплавама

 

Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију и Канцеларије за управљање јавним улагањима обезбедила је новчану помоћ у износу од по 1.000 евра за 150 домаћинства на Косову и Метохији која су претрпела оштећења на стамбеним објектима у поплавама јануара 2021. године.
Иван Вујић, помоћник директора Канцеларије за КиМ, је на састанку у Грачаници рекао да грађани новац могу да очекују већ за месец дана. Поменутом састанку присуствовали су и представници осам локалних самоуправа које су биле погођене поплавама.
– Канцеларија за Косово и Метохију помаже грађанима који су претрпели штету у јануарским поплавама. Влада Србије одвојила је новац за помоћ за све оштећене примарне објекте у којима се живи. Комисије су у претходном периоду на терену верификовале штету и сада можемо да кренемо у процес исплате. Средства су обезбеђена и од дана добијања решења, општине ће имати јасне инструкције како да то спроведу. Потребно је да прође месец дана како би грађани имали новац на својим рачунима. Захваљујем нашим пријатељима из Канцеларије за управљање јавним улагањима који су нам помогли да обезбедимо средства, јер поред санација кућа ми ћемо у будућности са њима радити на пројектима који се тичу санације инфраструктуре , рекао је Вујић.
Заменица директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Сандра Недељковић навела је да је за свако домаћинство одвојено по 120.000 динара помоћи и да је основа овог програма солидарност.
– Ово је помоћ грађанима чији су домови били оштећени, док остали помоћни објекти нису предмет ове подршке. Влада Србије донела је још један програм који се односи на оштећену инфраструктуру и оно што Канцеларија за управљање јавним улагањима обнавља након сваке елементарне непогоде су углавном локални мостови, инфраструктура за одбрану од поплава и слично, казала је Недељковић.
Љубинко Караџић, председник Привременог органа града Приштине са седиштем у Грачаници каже да ће ова помоћ много значити нашем народу у покрајини.

М.Ч.

 

Подели на: