Најновије вести

За бољу наставу и боље услове за студенте

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић присуствовао седници Ректорског колегијума Универзитета у Приштини.

 

У сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици данас је,1.јула , одржана седница Ректорског колегијума на којој је присуствовао министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

На састанку је било речи о развојним темама везаним за упис нових студената, финансијама, побољшању квалитета наставе, обезбеђивању нових ресурса.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије Младен Шарчевић је казао да је након више долазака у Косовску Митровицу приметио да је квалитет наставе заиста бољи.

“Након више долазака овде, могао сам да приметим да је квалитет наставе доста бољи а мислим да смо веома добро прошли први круг уписа и стим што септембра очекујемо да замишљене ствари буду остварене. Договорили смо отворени упис што значи да студенти који живе на Косову и Метохији имају право се њихово студирање финансира из буџета“, – рекао је Шарчевић.

З. Влашковић

 

Подели на: