Најновије вести

За суфинансирање спортских клубова у Косовској Митровици 12 милиона динара

Представници свих регистрованих спортских клубова из Косовске Митровице данас су потписали уговоре о суфинансирању, са председником привременог органа општине Косовска Митровица Александром Спирићем.

 

За ову намену и овогодишњу спорстку сезону, кроз Установу за спорт и специјализоване услуге, буџетом општине обезбеђено је 12 милиона динара.

“Оно што нас радује је да у овој години имамо три нова клуба за суфинансирање у законским оквирима које је прописало Министарство спорта. Настављамо пуним интензитетом да јачамо пре свега спортске клубове, а да мотивишемо и афирмишемо већи број деце, јер наш приоритет јесу управо они и њихови родитељи”, рекао је Спирић.

У разговору са представницима спортских клубова начелно је договорено да сви заједно утичу на гранске спортске савезе, како би се регуларне лигашке утакмице играле у Косовској Митровици, а не на страни, јер за то постоје сви технички и инфраструктурни услови.

Такође је упућен и јавни протест за оно што се јуче десило када је кошаркашима “Прве петолетке“ из Трстеника забрањено да у Косовској Митровици одиграју меч плеј-офа Друге српске лиге са домаћином “Трепчом“, и “убудуће надамо се да такве и сличне ствари на било који начин не смеју да се одразе на спорт”, казао је Спирић.

Директор Установе за спорт у Косовској Митровици Петар Трајковић је том приликом казао да су ове године, пројектом суфинансирања од стране општине, обухваћена 24 клуба.

“Велики број наших клубова били су на светском, европском и државном првенству и то нас чини јако срећним јер смо добили нове репрезетативце у различитим дисциплинама и спортовима”, казао је Трајковић.

Подсећа да ће у Косовкој Митровици ове године почети изградња спортског фудбалског стадиона и пратећих објеката који иду уз њега.

Трајковић додаје да се на територији општине Косовска Митровица налази 34 спортских клубова, што је, како је рекао, највећи број клубова на територији Косова и Метохије.

Председник Омладинског фудбалског клуба (ОФК) ДИФ из Косовске Митровице Немања Булатовић захвалио је представницима општине у име свих спортиста.

Он је додао да ће средства која им је обезбедила општина, ОФК ДИФ омогућити сва путовања која клуб реализује у току године.

Подели на: