понедељак, 05. јуна 2023. | 20:03
Најновије вести

За време ванредног стања рођено 70 беба у породилишту у Северној Митровици

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је вечерас, у дневном извештају о ситуацији на Косову, да је у породилишту у Северној Митровици за време трајања ванредног стања рођено 70 беба, 28 беба више него у истом периоду прошле године.

 

У извештају који објављује на Инстаграму, Ђурић наводи да су у општинама Гњилане и Исток набавили и дистрибуирали неопходне лекове и храну грађанима.

“У општини Звечан смо поделили лекове и пелене за 77 лица. У Лепосавићу смо успешно одговорили на 174 захтева за набавку лекова и хране. У општинама Косовска Каменица, Штрпце, Грачаница Обилић и Вучитрн обезбедили смо и поделили брашно, храну и лекове за већи број лица”, наводи Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ истиче да општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа.

“Једно новооболело лице у српским срединама. До данас је укупно оболело 113 особа, излечене су 83, а преминуло је девет лица. Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (23), Зубиног Потока (22). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (5), Студентски центар Косовска Митровица (15), КЦ Крагујевац (1)”, навео је Ђурић.

У извештају подсећа да је једно новооболело лице из Лепосавића.

“Укупно четири лица су излечена, три из Косовске Митровице и један из Зубиног Потока. 35 лица из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић је тестирано (укупно тестирано 1263). У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа у КОВИЂ19 амбуланти. Свакодневно радимо на утврђивању контаката свих заражених лица”, наводи у извештају директор Канцеларије за КиМ.

Подели на: