Најновије вести

Захарова о Кларку: Бомбардовао СРЈ, а сада ради на КиМ

Бивши командант НАТО у Европи Весли Кларк, који је наредио бомбардовање Југославије, сада је повезан са две велике компаније које послују на Косову, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

Марија Захарова је то рекла поводом Кларкове изјаве да Русија користи Балкан за своје интересе.

“Ко о томе говори? Не треба нас оптуживати да се бавимо оним чиме се сами бавите, господо! Кларк би требао да објасни о такозваном хонорару који је добио од Косова за отцепљивање покрајине од Србије”, рекла је Захарова, преноси Спутњик.

Како је истакла, занимљиво је да је та компанија добила од Приштине право за ископавање минералних сировина на скоро трећини територије Косова.

“Ради се, пре свега, о огромним резервама лигнита. Он је, такође, повезан са фирмом ”Геоминерали”, а она се, са своје стране, бави извозом отпадног метала из покрајине”, рекла је Захарова.

Захарова је упитала и да ли је због економских инетреса истовремено издато наређење да се бомбардује регион.

“Када се говори о користољубивим интересима, њих треба прво потражити код поменутих особа. А затим ће се наћи и разлози да се оправда агресивно мешање у унутрашње послове Југославије, наћи ће се повод да се било ко оптужи за прљаве игре”, рекла је Захарова.

Подели на: