Најновије вести

Захарова: Русија забринута због ситуације на КиМ

Русија је забринута због растуће напетости на Косову и Метохији, изазване неодговорним поступцима Приштине, саопштила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

 

Очигледно је да се догађаји развијају по сценарију од лошег ка горем”, оценила је Захарова у коментару објављеном на сајту руског Министарства спољних послова

Она је указала да формирање Заједнице српских општина, која је замишљена као начин да буде гарантовано поштовање права и интереса Срба у покрајини, остаје “мртво слово на папиру” због саботаже Приштине.

Захарова оцењује да Приштина жели да успостави поптуну контролу на територији целе покрајине, уз помоћ репресивног апарата самопроглашене косовске “државе”.

Она сматра да поступци Приштине не наилазе на одговарајућу оцену нити укор у Бриселу, који је овлашћен да помогне у трагању за решењем проблема између Београда и Приштине, као ни у Вашингтону

Према њеним речима, снаге НАТО-а за Косово и Мисија ЕУ за владавину права имају потребне мандате за спречавање безакоња, те стога сносе пуну одговорност за заштиту цивила, осигурање мира и безбедности.

Подели на: