Најновије вести

Захарова тражи да се казне одговорни за напад на Красношчекова

Русија ће тражити кажњавање свих одговорних за пребијање члана мисије УН на Косову Михаила Красношчекова, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

Хапшење и премлаћивање руског држављанина, службеника УН који има дипломатски имунитет, сведочи о атмосфери потпуне некажњивости у покрајини, апсолутном непоштовању међународног права и норми цивилизоване међународне комуникације”, рекла је Захарова на конференцији за новинаре.

Русија ће наставити пажљиво да прати напредак истраге о инциденту и инсистираће на кажњавању починилаца кроз читав ланац командовања, додала је портпаролка руског министарства.

“Морамо да констатујемо да Косово остаје главни извор нестабилности и потенцијалних сукоба у региону. Ова територија је практично неконтролисана. Она није само извор нестабилности, већ и потенцијално опасна, неконтролисана територија у центру Европе”, указала је Захарова.

Специјалне јединице косовке полиције спровеле су акцију на северу српске покрајине у уторак ујутро под изговором борбе против организованог криминала.

Више људи је повређено, укључујући тројицу полицајаца, једног новинара и два припадника Уједињених нација, од којих је један држављанин Русије Михаил Красношчеков.

Подели на: